Zithouding: ergonomische werkplek-analyse


Ergonomische analyse en advies op maat voor werken met computer

Met de huidige evolutie naar tele-werk is de noodzaak van een persoonlijk aangepaste werkhouding nog groter dan voor de corona. En heel waarschijnlijk zal tele-werk een blijvende verandering zijn in het moderne bedrijfsleven.

We zien nu reeds een progressieve toename van houdingsgebonden klachten bij de mensen die hun werk van thuis uit verderzetten. Nek- en rugklachten, RSI-pijn aan schouders of elleboog, slapende handen, hoofdpijn,….allemaal eigen aan een foute zithouding. 

Wie kan bij Sportandspine terecht voor een werkplek-analyse op maat :

Iedereen, op eigen initiatief of via huisarts-advies

  • Als manueel therapeut kunnen wij beter dan een ergonoom uw specifieke klachten evalueren. Na een vraaggesprek volgt ons fysiek onderzoek waarmee we uw symptomen kunnen definiëren om nadien bij te sturen. Mogelijks zijn het enkel overbelastingsklachten die kunnen recupereren via een aangepaste werkhouding. Indien de klachten ook een medische reden hebben, kan u bij ons terecht voor verdere behandeling, in samenspraak met uw huisarts.
  • Mogelijks is uw werkplek niet conform de ergonomie van uw bedrijfs-bureau. Breng een foto mee van uw situatie: zo kunnen we samen overleggen welke structurele aanpassingen mogelijk zijn qua bureaustoel, meubilair, PC, scherm, toetsenbord, muis… 
  • De houding alleen is niet voldoende : wij geven u een zit-dieet, bestaande uit 
    • Een hoe-schema : een goede zithygiëne is een afwisseling van zitten en bewegen, om preventief over-use te vermijden.
    • Een doe-schema : specifieke oefeningen voor u, om thuis uit te voeren als fysieke pauze én als trainingstherapie ter preventie.

Eenmaal aangepast, kan de opvolging en evaluatie via videocall gebeuren.

Hebt u een zelfstandig bedrijf, een KMO, met personeel dat voor uw zaak thuis werkt? 

Wilt u uw personeel

  • een structurele oplossing op maat aanbieden, om zo uw investering in materiaal optimaal te laten renderen? Niet iedereen heeft dezelfde ruimtelijke plaats thuis, waardoor het onmogelijk is om een standaardoplossing te bieden. Vaak is een individuele benadering zelfs een kostenbesparende oplossing.
  • Een preventief beleid aanbieden, waardoor uw mensen via begeleiding en met een aanspreekpunt kunnen thuiswerken? Hiermee kan u werkverlet door fysieke klachten vermijden, een noodzaak voor de continuïteit van uw bedrijf.

Contacteer ons en we werken een formule uit op maat van uw zaak : wij kunnen zowel in ons centrum uw mensen zien, via videocall of huisbezoeken.